Dreamweddings

Tips och råd inför bröllopet

Bröllopsgåvor

Här reder vi ut frågetecken kring bröllopspresenter och gåvor, och ger förslag på vad man kan önska sig i bröllopspresent.

 

Vad kan man önska sig i bröllopspresent?

Tänk på att önska er gåvor med lång hållbarhet, som inte blir omoderna om ett år eller två. Önska er gärna något antikt, eller något ni känner att ni inte riktigt har råd att lägga pengar på efter alla utgifter från bröllopet. Kanske är det en ny gräsklippare, eller varflr inte nytt köksskakel till köket som ni så länge har velat renovera?

Oavsett vad ni väljer att önska er, så kan ni göra personliga önskelistor i olika butiker och varuhus, dit släkt och vänner kan gå för att inspireras av era listor. Nedan har vi tagit fram några konkreta tips på vad man kan önska sig i bröllopspresent.

 

Nytt kökskakel

Vi har redan varit inne lite på det här med att önska sig nytt kökskakel i bröllopspresent och det kanske är en annorlunda sak att önska sig, men vi tycker att ni ska passa på att önska er saker som ni kanske inte riktigt har råd att lägga pengar på efter bröllopet. De är både stora och har grymt kakel. På så sätt får fler möjlighet att gå ihop och köpa kökskakel till er, samtidigt som det inte behöver bli så dyrt för varje person/par.

 

Graverad bröllopspresent

Önska er en graverad bröllopspresent. Ni kan exempelvis gravera in era namn och er bröllopsdag, kanske i ett lite finare smycke eller varför inte på glas som ni kan ta fram och skåla med på alla era kommande bröllopsdagar. Huvudsaken är att ni önskar er något personligt, men som samtidigt är användbart.

 

Lyxigt bäddset

Något man kanske inte brukar lägga pengar på själv, är lyxiga bäddset. Alltså är det en helt perfekt bröllopspresent! Det finns många exklusiva bäddset som exempelvis det här från GANT Home eller det populära märket PIP som tillverkar massvis med exklusiva bäddset med snygga detaljer.

 

Porslin i bröllopspresent

När det vankas bröllop är det vanligt att man ger bort/önskar sig porslin, vilket inte är så konstigt med tanke på att det är det perfekta tillfället att börja samla på lite dyrare porslin. Till exempel lite finare porslin från Rörstrand. Vi är lite extra förtjusta i Mon Amie-serien från just Röstrand. Det här frukostpaketet med två muggar, två skålar och två assietter är den perfekta bröllopspresenten.

 

Önska er ett träd i bröllopspresent

Det kanske låter lite flummigt, men vi tycker att ni ska önska er ett träd i bröllopspresent. Ni kan plantera trädet tillsammans, och se det växa mer och mer för varje år, liksom er kärlek för varandra. Trädet blir som ett levande bevis på er kärlek.

 

 

2. Grundregler vid bröllopspresenter

Sist, men absolut inte minst kommer två grundregler som man bör tänka på innan man börjar önska sig massvis med bröllopspresenter.

 

1. Kan man önska sig pengar i bröllopspresent?

Ja, självklart kan man önska sig pengar i bröllopspresent, men man bör vara lite försiktig med hur man agerar. Om ni önskar er pengar, skriv aldrig ner en summa på hur mycket pengar ni önskar er - det uppfattas som girigt.

Om man väldigt gärna vill önska sig pengar, var då noggrann med att motivera i vilket ändamål ni önskar er pengar, exempelvis "kökskakel till renoveringen av köket".

 

2. Ta inte bröllopsgåvorna förgivet!

Tänk på att inte ta förgivet att ni ska få bröllopsgåvor från gästerna. Ni kan inte kräva att gästerna ska köpa presenter, eller följa era önskelistor till punkt och pricka. Alla har inte råd att ge bort presenter, och dessutom så är det viktigt att komma ihåg att det faktiskt är helt frivilligt att ge bort bröllopsgåvor.