Dreamweddings

Tips och råd inför bröllopet

Vackra förlovningsringar

Populära förlovningsringar

En av huvudrollerna i vad som kan vara livets största fråga, spelas ofta av en förlovningsring. En förlovning kan se ut på många sätt; en del bestämmer helt enkelt att de ska förlova sig, en del friar under storslagna och minutiöst planerade omständigheter och andra väljer att göra det under den mest vardagliga av situationer.

Förlovningsring - En kärlekssymbol

Oavsett förlovningens tillvägagångssätt, spelar förlovningsringen en viktig roll. Med en förlovningsring går det att symbolisera kärleken som en känner för sin partner – även om det är en svår uppgift. Vi tar en titt på hur det går att manifestera sin kärlek med olika sorters ringar.

Förlovningsringar diamant - En storslagen gest

Många drömmer om olika förlovningsringar med diamant. Diamanter är dyrgripar som varar för evigt och det är därför inte särskilt konstigt att de har blivit något av en universal symbol för kärlek. Det är en storslagen gest och många lägger stor vikt, inte bara vid ringen, men även vid diamanten i sig. Hos auktionshuset Barnebys går det att läsa mer om hur diamanter blev en kärleksförklaring.

Det är inte nödvändigt att matcha sin partners förlovningsring, men många brukar välja en ring av samma material, färg eller andra attribut. Det allra viktigaste är att den som ska bära ringen känner sig nöjd och bekväm med den. Hos bland annat Kronan Guld finns det flera exklusiva förlovningsringar med diamant att välja bland.

Solitärring - Det klassiska valet

Att välja en klassisk solitärring som förlovningsring är det allra vanligaste. En solitärring är ofta tidlös och sätter diamanten i fokus samtidigt som den är enkel att matcha med en slät ring eller med en alliansring. Med olika boetter och fattningar går det dock att få en förlovningsring som känns både modern och klassisk. På tidigare nämnda Kronan Guld kan du botanisera bland olika solitärringar för att hitta inspiration inför er förlovning.

Sidostensringar - Säg det med det lilla extra

En sidostensring kan liknas vid en solitärring, men med det lilla extra. Den består av större sten med flera mindre stenar i skenan. Detta gör en sidostensring lite mer exklusiv och passar för den som vill fria med en mer storslagen ring. Sidostensringen är fin att matcha tillsammans med en alliansring som består av mindre stenar i skenan.

Släta ringar - I det enkla bor det vackra

En slät ring är, som namnet antyder, en ring utan diamanter. Detta är en klassisk förlovningsring som tidigare ofta också användes som vigselring. En slät ring kan bestå av ett eller flera material, som exempelvis vitt och rött guld, eller innehålla mindre mönster i skenan. För visst är det väl så att det vackra ibland finns i det enkla. Med en slät ring får kärleken tala sitt eget språk.